Alaz’da Yeni Bir Deneyim Başlıyor: Mehmet Şef’ten “Göç Yolunun Ateşi” Öğle Sofrası
Mono Elektrik

Artık “Göç Yolunun Ateşi” konseptiyle hazırlanan özel menüler, yalnızca akşam değil öğle servisinde de misafirlerle buluşacak.

 

Ankara’nın kalbinde yer alan Alaz, yerel malzemelerin kadim göç rotalarından gelen tariflerle buluştuğu bir mutfak olarak dikkat çekiyor. Şef Mehmet Yalçınkaya, bu yeni adımla birlikte öğle saatlerinde de Anadolu’nun ateşini, emeğini ve hikâyesini sofralara taşıyor.

 

Şef Mehmet Yalçınkaya “Göçün ruhu zamansızdır. Alaz’da artık günün ortasında da o yolculuğun izini sürüyoruz. Öğle menümüzde, hem hızlı şehir temposuna uygun hem de derin bir kültürel tat barındıran tabaklar var.”diyor.

 

Yeni öğle menüsü; göç yolunu tasvir eden ve ateşte pişen et ve tahıllara, yoğurt ve baharatın dengesiyle yorumlanan farklı lezzetlere kadar uzanıyor. Menü, “ateşin dönüşen dili” felsefesine sadık kalarak her öğünde Anadolu’nun göç hikâyesini yeniden anlatıyor.

 

Alaz, bu yenilikle birlikte hem iş dünyasının hem de gastronomi tutkunlarının öğle saatlerinde de “yavaş, bilinçli ve anlamlı yeme” deneyimini yaşamasına imkân sunuyor.

? Alaz Restoran

Konum: Ankara – Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah. Alacaatlı cad.No:22 

İnstagram: @mykalazrestoran

 

Haber: Esra SUR

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!